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Effect of top management team attributes on American restaurant financial performance

호텔경영학연구

2018. 06

J Moon, & CH Lee

최고 경영자 이론은 기업의 운명이 최고 경영자에 의하여 결정된다고 주장한다. 본 연구는 최고경영자 이론에서 제시하는 요인들의 외식사업의 재무성과에 영향을 미치는 영향을 탐구하였다. 연구의 대상은 나스닥과 뉴욕 증권 시장과 같은 미국 주식 시장에서 거래되는 외식사업의 최고경영자들로 구성이 되어있다. 최고경영자 이론으로부터 본 연구는 최고경영진의 신체적 나이, 재직기간, 보유 주식량 및 스탁옵션을 설명 변수로 이용하였다. 회사의 성과를 측정하기 위하여 본 연구는 Tobin’s Q값을 종속 변수로 이용하였다. 최고경영진은 본 연구의 대상으로 이용되었다. 연구기간은 2000-2013년이며 연구에 이용된 회사의 개수는 29개이다. 이를 통한 최종 샘플의 수는 324개를 데이터 분석에 이용하였다. 패널데이터 분석을 위하여 본 연구는 이원고정효과 계량 경제 모형을 이용하였다. 연구결과는 스탁옵션이 외식사업의 재무적 성과에 긍정적인 영향을 미치는 것으로 나타났다. 반면 보유주식량과 최고경영진의 신체적 나이는 재무적 성과에 부정적인 영향을 나타내는 것으로 나타났다. 또한 본 연구는 재직기간과 재무적 성과에 있어서 Inverted-U의 관계가 있는 것을 검증하였다. 추가적으로 본 연구는 기업의 규모에 따라 최고경영자의 신체적 나이, 재직 기간이 회사의 성과에 어떠한 영향을 미치는지를 추가적으로 탐구하였다. 본 연구는 회사의 규모를 측정하는데 있어서 회사의 총자산 규모를 이용하였다. 본 연구는 재직기간에 있어서 회사규모의 정(+)의 조절효과와 나이에 있어서 기업의 재무적 성과를 설명하는 부분에 있어서 회사규모의 부(-)의 조절효과를 검증하였다.



Upper echelon theory argues that top managers reflect the fate of an organization. This research examined how attributes derived from the upper-echelon theory explains the financial performance of restaurants. The sample was derived from publicly traded restaurant companies. A top management team (TMT) was selected as the proxy of the upper echelon. Five attributes (e.g., age, tenure, share ownership, and stock option) are proposed to account for the performance of a restaurant. The sample is TMT at publicly traded restaurant companies on the US stock market (e.g., NASDAQ and NYSE). The study period was from 2000–2013, and the number of restaurant firms was twenty-nine. The number of observations is 324. For the analysis of the panel data, this research adopted a fixed effect regression model. The results presented that stock options had a positive impact on financial performance, whereas age of TMTs and shared ownership had a negative effect on the financial performance. Regarding the tenure of TMT, this research demonstrated an inverted-U-shape association to account for the financial performance. This study additionally examined the effect of upper echelon attributes on the financial performance depending on the organizational size. Organizational size was measured by total assets. The results also demonstrated a positive moderating effect of size in the case of tenure, whereas this research found a negative moderating effect of size in the case of age to account for the financial performance of restaurants.

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